Z płatków owsianych można zrobić prawie wszystko

This entry was posted by niedziela, 16 Lipiec, 2017
Przeczytaj resztę wpisu

Od jakiegoś roku stałem się wielkim miłośnikiem płatków owsianych. Nie, żebym nie znał i nie lubił ich wcześniej, bo i owszem – ceniłem ich walory, ale dopiero od jakiegoś czasu stały się przeze mnie w sposób szczególny cenione i traktowane jako potrawa wiodąca – zdrowa, pożywna, dietetyczna i przy tym tania. Obecnie płatki owsiane stały się dla mnie głównym, i codziennie spożywanym, produktem – najczęściej w postaci owsianki na mleku, owsianki ze zbożami na wodzie, masy owsiano-kuskusowej jako dodatek do dań, sałatek, czy nawet kanapek, czy jako główny składnik omletów owsianych bez mąki. Płatki owsiane stały się więc w mojej dietetycznej kuchni substytutem wielu dotychczasowych produktów, takich jak makarony, ziemniaki, czy … ryż. Ten ostatni zaś nie jest wcale tak dietetyczny, jak się wydaje, choć o niebo lepszy niż makarony. Obecnie jestem na etapie zachwycania się różnymi odmianami omletów owsianych 🙂 W najbliższym czasie mam również w planach odkrycie starych, zdrowych, polskich kasz i np. budyniu z kaszy jaglanej. Smacznego 🙂 (bs)

PS. A może  jest ktoś w Kutnie,  kto zaproponowałby jakieś seminarium dietetycznego gotowania? Piszę się jako uczestnik i pomogę takowe zorganizować jako radny powiatowy.

Komentowanie zostało już zamknięte